lustre-lampi.ro » Lighting Store » Blog » Lustre - corpuri de iluminat
Lampadar - lustre si lampi

Lustre – corpuri de iluminat

Lustrele sunt ornamente decorative care sunt utilizate pentru a adăuga un plus de strălucire și eleganță într-o încăpere. Ele sunt de obicei confecționate din cristale, sticlă sau alte materiale strălucitoare și sunt suspendate de tavan pentru a oferi iluminare. Lustrele pot fi găsite în multe forme diferite, de la cele simple și elegante la cele ornate și opulente.

Lustrele au o istorie lungă și interesantă, care datează din perioada renascentistă. Acestea au fost adesea asociate cu bogăția și opulența, și au fost utilizate pentru a decora sălile de bal și palatele regale. În secolul al XVIII-lea, lustrele au început să devină din ce în ce mai populare în casele obișnuite, datorită îmbunătățirilor tehnologice care au făcut posibilă producția lor în masă.

Astăzi, lustrele sunt încă un element popular de decor în casele și clădirile din întreaga lume. Ele pot fi găsite într-o varietate de stiluri și designuri, de la cele simple și moderne la cele clasice și ornate. Lustrele pot fi potrivite pentru orice tip de încăpere, inclusiv living, bucătărie, dormitor, baie sau hol.

Atunci când alegi un lustru pentru casa ta, este important să iei în considerare dimensiunea încăperii și stilul de decor. Lustrele mari sunt potrivite pentru sălile de mese sau livinguri, în timp ce lustrele mai mici sunt mai potrivite pentru dormitoare sau baie. Dacă încăperea are un decor minimalist, un lustru simplu și elegant ar putea fi cea mai bună alegere, în timp ce un design mai ornat ar fi potrivit pentru o încăpere cu un stil mai clasic.

Lustrele pot fi confecționate din o gamă largă de materiale, inclusiv cristal, sticlă, metal, lemn și ceramică. Cristalele sunt probabil cele mai populare materiale folosite în confecționarea lustrelor, deoarece oferă un aspect modern sau clasic dupa preferinte.

 

Lustrele sunt o parte importanta a designului de interior al unei case sau a unui spatiu comercial. Ele aduc un plus de stil si personalitate, dar si o sursa importanta de iluminat. In ultimii ani, au devenit din ce in ce mai populare, astfel incat avem o gama larga de modele de lustre de la care putem alege.

In trecut, lustrele erau realizate din cristal si erau destinate exclusiv spatiilor rezidentiale de lux. In prezent, exista o gama larga de materiale din care sunt realizate lustrele, de la sticla, metal si lemn la materiale sintetice precum plasticul. Acest lucru face ca lustrele sa fie accesibile pentru o gama mai larga de buzunare.

Lustrele pot fi utilizate pentru a aduce o nota de eleganta si rafinament intr-un spatiu, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru a crea o atmosfera mai relaxata si confortabila. In functie de stilul de design ales, puteti alege un lustru mai traditional, cu un design clasic, sau unul mai modern, cu linii drepte si aspect minimalist.

Cand vine vorba de a alege un lustru, exista cateva lucruri importante de care trebuie sa tineti cont. In primul rand, trebuie sa luati in considerare dimensiunea spatiului in care il veti monta. Un lustru prea mare poate sa para nepotrivit intr-un spatiu mic, in timp ce unul prea mic poate sa nu aduca suficienta lumina. De asemenea, trebuie sa luati in considerare inaltimea tavanului si sa aveti in vedere ca un lustru care este prea joas poate sa creeze probleme de vizibilitate.

De asemenea, trebuie sa luati in considerare stilul de design al spatiului in care il veti monta. Daca aveti un design traditional, un lustru cu cristale poate fi o alegere potrivita, in timp ce daca aveti un design modern, un lustru cu linii drepte si aspect minimalist poate fi mai potrivit.

In ceea ce priveste sursa de iluminat, puteti alege intre becuri cu incandescenta, halogen sau LED. Becurile cu incandescenta sunt mai ieftine, dar consuma mai multa energie si au o durata de viata mai scurta. Becurile halogen sunt mai scumpe, dar au o durata de viata mai lunga si consuma mai putina energie decat becurile cu incandescenta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *