lustre-lampi.ro » Lighting Store » Blog » Cum alegi corpurile de iluminat?

Cum alegi corpurile de iluminat?

Care sunt criteriile de baza?

Lumina are un rol esential in viata noastra. Dincolo de caracteristica sa practica, un corp de iluminat fie ca este de interior sau de exterior, are un rol valoros in ansamblu, prin potentialul sau de a sublinia anumite linii, de a evidentia diverse suprafete, de a crea armonie prin forme, de a indulci spatii brute sau de a accentua un anume stil. Asadar, corpurile de iluminat alese corect vor aduce cu siguranta plusvaloare spatiilor pentru care sunt alese.

Desi valoroasa, posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de lustre, lampi, plafoniere, candelabre, spoturi, aplice, lampadare si multe alte corpuri de iluminat, aceasta poate ingreuna procesul de cautare. Asadar, am decis ca este binevenita o lista a criteriilor de baza pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand pornesti in cautarea corpurilor de iluminat potrivite pentru proiectul tau, tocmai pentru a-ti usura munca.

„De ce trebuie sa tin cont?„, ne vei intreba.

Destinatia

In primul rand, stabileste destinatia corpurilor -> pentru interior sau exterior.
Ia in calcul apoi, dimensiunile incaperilor si sursele de lumina naturala, pentru a putea identifica in ce categorie se afla corpul de iluminat care ai nevoie, precum si disponibilitatea spatiului de a-ti permite folosirea produselor din mai multe categorii precum, corpuri suspendate, corpuri de perete, corpuri de tip spot, corpuri pentru masa, corpuri pentru podea, corpuri incastrate etc.

Tipul corpurilor de iluminat

In functie de nevoile proiectului tau, ai de ales ulterior dintr-o multitudine de tipuri de sisteme de iluminat: Plafoniera / Lustra / Suspensie / Candelabru / Spoturi / Aplica / Pendul / Lampa / Lampadar / Veioza s.a.m.d.

Stilul

Un alt criteriu care te va ajuta sa alegi mai usor corpurile de iluminat potrivite pentru casa, gradina sau biroul tau, este stilul. Vei intalni, asadar: Stil modern / Stil clasic / Stil rustic / Stil scandinav / Stil vintage / Stil minimalist

Lumina calda, lumina rece, lumina neutra?

Iti recomandam, de asemenea, sa tii cont de temperatura de culoare (numarul de kelvini) a luminii emise de sistemul de iluminat ales, pe care de regula il vei observa mentionat fie la informatiile lustrei, fie la cele ale becului. Vei intalni, deci, lumina alba calda, lumina alba rece si lumina alba neutru (lumina zilei).

Puterea sursei de lumina

Si nu in ultimul rand, sfatul nostru in ceea ce priveste alegerea corpurilor de iluminat pentru proiectul tau, este de a acorda atentie tipului si puterii surselor de lumina, corpurile inteligente si becurile de tip LED fiind o alegere excelenta din perspectiva duratei de viata si a consumului scazut de energie.

Fiecare concept este special tocmai prin diversitatea si unicitatea ideilor, asadar foloseste culori, texturi, linii si forme cat mai diverse pentru a transforma dintr-o simpla casa in „acasa”, sau dintr-un spatiu brut intr-un birou practic si comfortabil.

In speranta ca ti-am putut fi de ajutor cu aceste sfaturi, te asteptam sa rasfoiesti paginile Lighting Store pentru a gasi cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru tine!

Spor la treaba!

Echipa,
Lighting Store

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golShop