lustre-lampi.ro » Lighting Store » Blog » Corpuri de iluminat pentru casa sau apartamentul tau

Corpuri de iluminat pentru casa sau apartamentul tau

Corpurile de iluminat sunt un element esential al oricarui spatiu, indiferent daca este vorba de o casa, o cladire de birouri sau o locatie comerciala. Ele sunt folosite pentru a oferi o sursa de lumina necesara in diferite zone ale spatiului, cum ar fi holuri, bucatarii, dormitoare sau birouri. In ultimii ani, s-au dezvoltat o multime de tipuri de corpuri de iluminat, pentru a se potrivi cu diferite stiluri de design si nevoi de iluminat.

Exista doua categorii principale de corpuri de iluminat: cele care se monteaza pe tavan si cele care se instaleaza de perete. Corpurile de iluminat care se monteaza pe tavan pot fi suspendate cu ajutorul unui lanter sau pot fi instalate direct pe tavan. Corpurile de iluminat de perete sunt, dupa cum sugereaza si numele, instalate pe perete, fiind ideale pentru iluminarea zonelor de trecere sau a unor puncte de interes din spatiu.

Dintre cele care se monteaza pe tavan, putem mentiona lustrele, care pot fi realizate din diverse materiale, de la cristal la metal si lemn, si care pot avea un design traditional sau modern. Aplicele sunt o alta optiune pentru iluminatul tavanului, avand un design mai simplu decat lustrele si putand fi montate pe orice tip de tavan. Plafonierele sunt un alt tip de corpuri de iluminat care se monteaza pe tavan, avand un design mai plat si putand fi instalate atat pe tavanul din lemn, cat si pe cel din gips-carton.

Dintre corpurile de iluminat de perete, putem mentiona spoturile, care sunt ideale pentru iluminarea unor puncte de interes din spatiu, cum ar fi tablourile sau obiectele de decor. Lampile de perete sunt, de asemenea, o optiune populara, putand fi instalate atat in zonele de trecere, cat si langa paturi sau canapele.

In ceea ce priveste sursa de iluminat, puteti alege intre becuri cu incandescenta, halogen sau LED. Becurile cu incandescenta sunt mai ieftine, dar consuma mai multa energie si au o durata de viata mai scurta. Becurile halogen sunt mai scumpe, dar au o durata de viata mai lunga si consuma mai putina energie decat becurile cu incandescenta. Becurile LED sunt cele mai scumpe, dar au cea mai lunga durata de viata si consuma cea mai mica cantitate de energie.

 

Corpuri de iluminat sunt dispozitive care sunt utilizate pentru a oferi lumina intr-un spatiu. Exista o gama larga de tipuri de corpuri de iluminat, care sunt utilizate in diverse scopuri.

Unul dintre cele mai comune tipuri de corpuri de iluminat sunt lampile. Acestea sunt dispozitive care pot fi asezate pe un suport sau pot fi montate pe perete sau pe tavan. Lampile sunt disponibile intr-o varietate de stiluri, forme si dimensiuni, si sunt realizate din diferite materiale, cum ar fi sticla, metal sau plastic. Lampile pot fi utilizate pentru a oferi o sursa de lumina suplimentara intr-o camera, sau pentru a accentua anumite zone ale unei incaperi.

Un alt tip comun de corpuri de iluminat sunt spoturile. Acestea sunt dispozitive care sunt montate pe tavan sau pe perete si care emit un fascicul de lumina concentrat. Spoturile sunt folosite adesea pentru a accentua anumite elemente decorative sau pentru a ilumina anumite zone ale unei incaperi.

Corpuri de iluminat exterioare, cum ar fi becuri de exterior sau lanterna, sunt de asemenea foarte populare. Acestea sunt utilizate pentru a ilumina exteriorul unei case sau al unui spatiu comercial. Corpuri de iluminat exterioare sunt realizate din materiale rezistente la intemperii si sunt proiectate pentru a rezista conditiilor meteorologice extreme.

In ceea ce priveste sursa de lumina, puteti alege intre becuri cu incandescenta, halogen sau LED. Becurile cu incandescenta sunt mai ieftine, dar consuma mai multa energie si au o durata de viata mai scurta. Becurile halogen sunt mai scumpe, dar au o durata de viata mai lunga si consuma mai putina energie decat becurile cu incandescenta. Becurile LED sunt cele mai scumpe, dar au cea mai lunga durata de viata si consuma cea mai mica cantitate de energie.

In ceea ce priveste designul, corpuri de iluminat sunt disponibile intr-o varietate de stiluri, forme si dimensiuni. Puteti alege un design traditional, cu linii rotunjite si detalii decorative, sau un design mai modern, cu linii drepte si aspect minimalist. De asemenea, puteti alege un corp de iluminat care se potriveste stilului de design al spatiului in care il veti monta.

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golShop