lustre-lampi.ro » Lighting Store » Blog » Cat te costa folosirea aparatului de aer conditionat pe luna?

Cat te costa folosirea aparatului de aer conditionat pe luna?

Dupa numeroase studii, specialistii in domeniul energetic au venit cu o statistica privind consumul de aer conditionat pe ora, astfel putand estima ce costuri reprezinta detinerea unui aparat de aer conditionat la sfarsitul fiecarei luni. Cu toate acestea, unii dintre detinatorii de astfel de dispozitive au retineri atunci cand vine vorba de folosirea aerului conditionat, in special din cauza facturii de energie de la final de luna. Deci, ce suma de bani presupune utilizarea aerului conditionat pe un interval de 6 ore pe zi in sezonul torid?

Ce costuri lunare presupune utilizarea aerului conditionat si cat va fi totalul pentru un dispozitiv model A+?

Temperaturile inregistrare in ultima perioada au luat prin surprindere multi dintre locuitorii Romaniei, dar cu toate acestea exista o retinere privind pornirea aerului conditionat. Motivul principal pentru acest lucru este teama fata de costurile energiei electrice de la sfarsitul lunii, avand in vedere scumpirea acesteia.

Astfel, majoritatea detinatorilor de astfel de dispozitive vor sa aiba o perspectiva asupra consumului aerului conditionat pe ora, pentru a evita o surpriza neplacuta atunci cand soseste factura la curent electric. In acest sens, recomandarea expertilor este ca inainte de a cumpara un asemenea aparat, sa fim atenti la puterea in KW pe care o prezinta si de asemenea in ce clasa energetica se incadreaza produsul dorit.

Care sunt cele mai economice aparate de aer conditionat din punct de vedere al consumului?

Este foarte important sa iei in calcul factorii amintiti mai sus atunci cand doresti sa te bucuri de beneficiile aerului conditionat atat in sezonul calduros, cat si pe timpul iernii (in scopul incalzirii locuintei), fara a cheltui o suma exagerata de bani pe plata facturilor la curent. Un prim aspect ce trebuie mentionat este ca aparatele de aer conditionat care se incadreaza in clasa energetica A sau A+ vin cu un consum mai redus cu pana la 40% decat cele incluse in clasa C sau D.

O eficienta energetica mai ridicata rezulta intr-un consum de energie mai redus

Expertii in domeniu insista de asemenea pe faptul ca cele mai optime unitati in ce priveste consumul energetic au cele mai mari sanse in a dovedi un consum mai mic la factura de curent. Prin urmare, cand planuiesti achizitionarea unui aparat de aer conditionat, o decizie inteligenta ar fi sa optezi pentru o unitate inverter, cu o eficienta energetica ridicata si care de obicei se incadreaza in clasa energetica A+ sau, si mai bine, +++.

O eficienta mai mare a aparatului aduce cu ea su costuri mai ridicate la achizitie

Investitia financiara in momentul achizitionari unui aparat conditionat cu o eficienta mai mare ar putea parea ca un obstacol la inceput, insa in timp astfel de dispozitive pot ajuta la economisirea unei sume considerabile de bani privind plata facturii curentului. Astfel, aparatele de aer conditionat eficiente energetic te pot ajuta sa economisesti cu pana la 40-60% comparativ cu unitatile conventionale.

pDaca vrei sa stii care este consumul in kw al aparatului tau de aer conditionat, iti punem la dispozitie un calcul simplu, efectuat in cazul unui dispozitiv din clasa A+. Asadar, detinand un astfel de model ai parte de un consum de 1,08 kw/h, ceea ce se traduce printr-un consum de 0.8 + 1.08 = 0.86 lei/h.

Care va fi consumul de la sfarsitul lunii in cazul unui aer conditionat?

Luand in considerare utilizarea aerului conditionat in anotimpul torid pe o perioada de 6h/zi, atunci calculul matematic ar arata asa: 6×3 = 180h/luna. Deci, invesitia financiara de la finalul lunii ar fi de 180 x 0.86 = 154 lei/luna, conform unei analize efectuate de antena3.ro.

Prin urmare, chiar daca factura de curent electric ar putea fi un impediment in utilizarea aerului conditionat pe timpul verii, daca optezi pentru un dispozitiv eficient energetic care s-ar putea sa coste mai mult la achizitionare, plata de la finalul lunii se va reduce considerabil! Luand in calcul factorii mentionati mai sus si alegand un produs calitativ, cu o eficienta optima, vei putea sa te racoresti vara in propriul apartament sau locuinta fara a-ti face griji in privinta banilor!

The post Cat te costa folosirea aparatului de aer conditionat pe luna? appeared first on Infocasa.

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golShop