lustre-lampi.ro » Lighting Store » Blog » Amenajare unicat cu piese de mobilier din cherestea

Amenajare unicat cu piese de mobilier din cherestea

Fie că stai la casă ori într-un apartament de bloc, proiectele DIY pe bază de cherestea sunt excelente pentru a-ți pune în practică ideile de amenajare perfect adaptate gusturilor tale, nevoilor funcționale și spațiului pe care vrei să-l înfrumusețezi.

Oricine s-a implicat vreodată într-un proiect de amenajare s-a lovit cu stupoare, dar, mai ales, cu dezamăgire de limitările sortimentului de mobilier de pe piață. Nici nu e de mirare: producătorii lucrează după niște standarde care nu se potrivesc tuturor cerințelor.

Piesele de mobilier de-a gata toate nevoile de amenajare ale clienților, astfel încât cherestea reprezintă o soluție excelentă pentru a pune în practică orice idee de bricolaj. Pentru care este nevoie doar de ustensilele potrivite și un pic de curaj!

„Cheresteaua noastră vine sub mai multe forme – scânduri, plăci sau grinzi – și sub mai multe dimensiuni, tocmai pentru a servi celor mai diverse scopuri de amenajare. Cu alte cuvinte: idei să fie, că avem cherestea! A noastră este din material rășinos, nu mai necesită șlefuirea, însă, pentru o rezistență mai bună în timp – mai ales dacă va fi folosită pentru construirea de piese de mobilier amplasate la exterior sau în balcoane deschise – este recomandată băițuirea, lăcuirea sau vopsirea”, spune Raluca Sandu, specialist MAM Bricolaj.

Ceea ce reprezintă o ocazie în plus de personalizare în proiectul DIY de amenajare!

Idei cu cherestea pentru toată casa

Cheresteaua poate fi punctul de pornire pentru foarte multe piese de mobilier, trebuie doar să-ți lași imaginația să lucreze și, ca în cazul oricărui proiect de amenajare, să faci măsurătorile potrivite. Iată câteva idei de bricolaj ușor de pus în practică:

  • Pentru camera copilului: o băncuță, o etajeră pentru cărți, o măsuță de joacă, lădițe pentru jucării sau chiar un țarc de joacă dacă cel mic merge de-a bușilea.
  • Pentru orice colț al casei: suporturi de ghivece sau jardiniere, stative, polițe sau rafturi pentru cărți sau obiecte decorative.
  • Pentru terasă / balcon: rafturi cu diverse întrebuințări, piese simple de mobilier cu aspect rustic, precum băncuțe sau măsuțe de cafea, o mască pentru un ghiveci masiv, amplasat pe pardoseală, lădițe sau stative cu mai multe etaje pentru depozitarea plantelor. Poți masca până și coșul de rufe cu o construcție înaltă din cherestea, dacă vrei să dai interiorului balconului un aspect unitar.

Așadar, pune ideea pe hârtie, stabilește dimensiunile piesei pe care vrei s-o construiești, iar consilierii din magazinele de bricolaj te vor sfătui ce tip de cherestea să cumperi în funcție de acești parametri. În afară de lemnul achiziționat în cantitate suficientă pentru proiect, vei mai avea nevoie, cel puțin, de: o bormașină (sau o șurubelniță electrică ori un ciocan, în funcție de complexitatea proiectului și de grosimea plăcii sau grinzii de cherestea), șuruburi sau cuie, lac sau vopsea, foarfecă și capsator pentru tapiserie – dacă intenționezi să adaugi textile piesei de mobilier, un fierăstrău. Spor la creat și la bricolat!

The post Amenajare unicat cu piese de mobilier din cherestea appeared first on Casa și Grădina.